Czas na deser: Deser Cookies & Chocolate Grycan, Deser Brownie & Malina Grycan, Kokosowa chia z mango Grycan

Któż z nas nie ma czasem ochoty na odrobinę zapomnienia w towarzystwie kilku kostek czekolady czy lodów. Szczególnie, jeśli to jakościowa czekolada z dużą zawartością kakao oraz lody tworzone z pasją według rodzinnej receptury.

Popołudniowa kawa, lunch z przyjaciółką czy wieczór filmowy – najczęściej w takich momentach odczuwamy chęć zjedzenia czegoś słodkiego. Jeśli nie robimy tego codziennie, ten mały grzeszek nie wpłynie na naszą wagę, a może poprawić nasze samopoczucie.

W trakcie dnia możemy pozwolić sobie na nieco bardziej kaloryczną, słodką przekąskę, gdyż nasz podkręcony metabolizm upora się z jej ,,spaleniem”. Takim deserem może być Malinowe Brownie dostępne w kawiarniach Grycan w CH Złote Tarasy. Na deser składa się obłędnie czekoladowe, gorące brownie, lody czekoladowe, straciatella, sorbet malinowy, bita śmietana i polewa waniliowa. Mniammm!

Z kolei wieczorem, gdy nasz organizm szykuje się do spoczynku, lepiej wybierać słodkości, które nie obciążą nas zbyt mocno. Idealnym połączeniem lekkości, słodyczy i witamin jest mini deser chia z mango od marki Grycan. Dzięki kwasom omega zawartym w nasionach chia oraz potasowi i przeciwutleniaczom z mango, uzupełnimy ewentualne niedobory, jednocześnie zaspokajając chęć na coś słodkiego.